Joibe 08 Avost 2013, h 21:00

Slow Food Story

Documentari di Stefano Sardo

Al introdûs Max Plett, president regjonâl di Slow Food

Dopo il film degustazions sot da la loze, ufridis da l’aziende agricule Gortani

In colaborazion cun Slow Food dal Friûl

Il documentari al conte la storie di une rivoluzion lente, slow, ch’e je partide da la provincie. Tal 1986 Carlo Petrini, clamât Carlin, al met sù la fondazion gastronomiche ArciGola, e trê agns dopo al met sù a Paris il Slow Food, un moviment internazionâl ch’al nas come resistence al fast food, che in chê volte al jere daûr a menaçâ la gastronomie locâl in dut il mont. Partint di Bra, piçule citât di 27 mil abitants, Carlin al cree une associazion che vuê e à 85.000 socis in 150 stâts, e ch’e rivoluzione par simpri l’economie, sot da la bandiere di un bon mangjâ, net e just. Une rivoluzion ch’e va indevant di 25 agns e no fâs segn di volê molâ.

Program Avostanis 2013