Joibe 08 Avost 2013, h 21:00
Documentari di Stefano Sardo
Al introdûs Max Plett, president regjonâl di Slow Food
Dopo il film degustazions sot da la loze, ufridis da l’aziende agricule Gortani
In colaborazion cun Slow Food dal Friûl
Il documentari al conte la storie di une rivoluzion lente, slow, ch’e je partide da la provincie. Tal 1986 Carlo Petrini, clamât Carlin, al met sù la fondazion gastronomiche ArciGola, e trê agns dopo al met sù a Paris il Slow Food, un moviment internazionâl ch’al nas come resistence al fast food, che in chê volte al jere daûr a menaçâ la gastronomie locâl in dut il mont. Partint di Bra, piçule citât di 27 mil abitants, Carlin al cree une associazion che vuê e à 85.000 socis in 150 stâts, e ch’e rivoluzione par simpri l’economie, sot da la bandiere di un bon mangjâ, net e just. Une rivoluzion ch’e va indevant di 25 agns e no fâs segn di volê molâ.
Azion creative di interazion cul public
Concert
Inaugurazion mostre
Conference-spetacul
Documentari di Stefano Sardo e degustazion
Presentazion dal libri
Tragjedie di Miklos Hubay
Incuintri cun Philippe Daverio
Laboratori musicâl
Studi par un spetacul comic par furlan
Conference par furlan
Serade di spetacul e leteradure
Gare artistiche
Presentazion libri e proiezion video