COLONOS

avostanis 2013

Slow Food Story

Joibe ai 08 Avost, h 21:00

 



Documentari di Stefano Sardo

Al introdűs Max Plett president regjonâl di Slow Food

Dopo il film degustazions sot da la loze
ufridis da l’aziende agricule Gortani

Cu la colaborazion di Slow Food dal Friűl 

Il documentari al conte la storie di une rivoluzion lente, slow, ch’e je partide da la provincie. Tal 1986 Carlo Petrini, clamât Carlin, al met sů la fondazion gastronomiche ArciGola, e trę agns dopo al met sů a Paris il Slow Food, un moviment internazionâl ch’al nas come resistence al fast food, che in chę volte al jere daűr a menaçâ la gastronomie locâl in dut il mont. Partint di Bra, piçule citât di 27 mil abitants, Carlin al cree une associazion che vuę e ŕ 85.000 socis in 150 stâts, e ch’e rivoluzione par simpri l’economie, sot da la bandiere di un bon mangjâ, net e just. Une rivoluzion ch’e va indevant di 25 agns e no fâs segn di volę molâ.

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