COLONOS

avostanis 2013

Slow Food Story

Joibe ai 08 Avost, h 21:00

 



Documentari di Stefano Sardo

Al introdūs Max Plett president regjonāl di Slow Food

Dopo il film degustazions sot da la loze
ufridis da l’aziende agricule Gortani

Cu la colaborazion di Slow Food dal Friūl 

Il documentari al conte la storie di une rivoluzion lente, slow, ch’e je partide da la provincie. Tal 1986 Carlo Petrini, clamāt Carlin, al met sł la fondazion gastronomiche ArciGola, e trź agns dopo al met sł a Paris il Slow Food, un moviment internazionāl ch’al nas come resistence al fast food, che in chź volte al jere daūr a menaēā la gastronomie locāl in dut il mont. Partint di Bra, piēule citāt di 27 mil abitants, Carlin al cree une associazion che vuź e ą 85.000 socis in 150 stāts, e ch’e rivoluzione par simpri l’economie, sot da la bandiere di un bon mangjā, net e just. Une rivoluzion ch’e va indevant di 25 agns e no fās segn di volź molā.

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